Brnabić: Stojim iza svake brojke i svega što je država radila

Tanjug
Brnabić: Stojim iza svake brojke i svega što je država radila

BEOGRAD - Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da stoji iza svake brojke i svega što je država uradila u borbi protiv virusa.

Povodom primjedbi da u posljednjih mjesec dana nisu objavljivani realni podaci o broju zaraženih i preminulih, te navodne razlike između baze podataka i podataka koje je iznosio Krizni štab, Brnabić je odgovorila da stoji iza svake brojke, da je država pošteno informisala javnost, a da će svakako revidirati brojeve, kao što rade i ostale zemlje.

"Mi možemo da se igramo te optužbe i igre sa brojevima, ali ne vidim čemu to. Svaka zemlja radi reviziju brojeva, uradićemo i mi. Da smo želeli nešto da krijemo ne bi pravili konfrencije u 15 časova. Stojim iza svih brojeva", zaključila je Brnabić.

U bazu se, kaže, unose podaci individualno, iz svih centara, statistiku nemamo, a svakako će to biti standard u budućnosti.

Na opasku da je u jednom periodu referisan jedan preminuli od korone danima, a sada imamo ovakve brojke o žrtvama, Brnabić je rekla da se nije moglo ni očekivati 12 preminulih, kao sada, u vrijeme kada je svega 14 ljudi ukupno bilo na respiratorima, za razliku od brojki danas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana