Брнабић: Стабилност и дијалог важни за развој западног Балкана

Срна
Брнабић: Стабилност и дијалог важни за развој западног Балкана

Београд - Премијер Србије Ана Брнабић и чланови Предсједништва БиХ констатовали су на данашњем састанку у Београду да је за развој земаља западног Балкана важна стабилност у региону и искрен дијалог којим ће бити рјешавана сва отворена питања.

Саговорници су се сагласили да сарадња може бити унапријеђена повећањем инвестиција, реализацијом инфраструктурних пројеката и заједничким наступом на трећем тржишту, саопштено је из Владе Србије.


Брнабићева је рекла да Србија снажно подржава развој односа са БиХ и да је види као једног од кључних партнера у региону.

Она је навела да очекује даље јачање политичког дијалога и да се нада наставку узајамне подршке у стварању боље политичке и економске климе у региону.

Брнабићева је истакла да је задовољна добром економском сарадњом и сталним растом спољнотрговинске размјене, као и узајамном подршком у процесу европских интеграција и у регионалној сарадњи.

Она је исказала задовољство што Србија и БиХ успјешно сарађују у више регионалних иницијатива у оквиру берлинског процеса.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана