Брнабић: Србија повлачи одлуку о протеривању црногорског амбасадора

Танјуг
Брнабић: Србија повлачи одлуку о протеривању црногорског амбасадора

БЕОГРАД - Србија ће још вечерас, унилатерално, повући одлуку о протеривању амбасадора Црне Горе, саопштила је након састанка са предсједником и министром спољних послова, премијерка Ана Брнабић.

“Председник Вучић позвао је мене и министра Селаковића на разговор да се консултујемо око одлуке владе. Он разуме и подржава ову одлуку, јер је у складу са Бечком конвенцијом, и протоколима. Али, нам је рекао да су конвенције важне, али да су живот и наше пријатељство са Црном Гором важније”, пренијела је Брнабић.

Србија је синоћ ускратила гостопримство црногорском амбасадору, након што је Црна Гора прогласила српског амбасадора у Подгорици персоном нон грата.

Брнабић је подсјетила да је то учињено у складу са чланом 9 Бечке конвенције о дипломатским односима.

У жељи да Србија пружи још једном руку сарадње и пријатељства, јер је било доста сукоба у региону, Вучић је замолио представнике владе да преиспитају ту одлуку.

“Консултовали смо и представнике српског народа у Црној Гори, који су ову одлуку подржали. Србија ће унилатерално, једнострано повући још вечерас одлуку о протеривању амбасадора Црне Горе у Србији”, рекла је Брнабић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана