Brnabić: Srbija povlači odluku o proterivanju crnogorskog ambasadora

Tanjug
Brnabić: Srbija povlači odluku o proterivanju crnogorskog ambasadora

BEOGRAD - Srbija će još večeras, unilateralno, povući odluku o proterivanju ambasadora Crne Gore, saopštila je nakon sastanka sa predsjednikom i ministrom spoljnih poslova, premijerka Ana Brnabić.

“Predsednik Vučić pozvao je mene i ministra Selakovića na razgovor da se konsultujemo oko odluke vlade. On razume i podržava ovu odluku, jer je u skladu sa Bečkom konvencijom, i protokolima. Ali, nam je rekao da su konvencije važne, ali da su život i naše prijateljstvo sa Crnom Gorom važnije”, prenijela je Brnabić.

Srbija je sinoć uskratila gostoprimstvo crnogorskom ambasadoru, nakon što je Crna Gora proglasila srpskog ambasadora u Podgorici personom non grata.

Brnabić je podsjetila da je to učinjeno u skladu sa članom 9 Bečke konvencije o diplomatskim odnosima.

U želji da Srbija pruži još jednom ruku saradnje i prijateljstva, jer je bilo dosta sukoba u regionu, Vučić je zamolio predstavnike vlade da preispitaju tu odluku.

“Konsultovali smo i predstavnike srpskog naroda u Crnoj Gori, koji su ovu odluku podržali. Srbija će unilateralno, jednostrano povući još večeras odluku o proterivanju ambasadora Crne Gore u Srbiji”, rekla je Brnabić.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana