Брнабић: Посљедице забране гласања Србима на Космету биће веће него што се очекује

Срна
Брнабић: Посљедице забране гласања Србима на Космету биће веће него што се очекује

БЕОГРАД - Премијер Србије Ана Брнабић изјавила је да је скандалозна и срамотна одлука Приштине да не дозволе Србима на Косову и Метохији да изађу на референдум о промјени Устава Србије те оцијенила да ће политичке посљедице тога бити далекосежне и веће него што се очекује.

-Видећемо даље кораке у договору са Србима са Косова и Метохије - рекла је Брнабићева додајући да ће онемогућавање Србима на Косову да гласају бити једна од тема и њених бројних сусрета са европским званичницима 25. јануара у Бриселу, гдје ће имати састанке о приступним преговорима Србије у ЕУ.

Она је за ТВ Прва рекла да ће званичнике ЕУ питати шта намјеравају да учине поводом забране Србима да гласају на референдуму и на изборима у Србији 3. априла.

-Па нека кажу да се не питају. Само да се не правимо луди. Мислим да ће политичке последице бити веће него што они у овом тренутку очекују. Има неких политичких ствари које Срби на Косову и Метохији имају у рукама“, истакла је Брнабићева, напомињући да Србија чува мир и стабилност.

Она је навела да не разумије ни понашање ЕУ, а критиковала је и пасивне изјаве страних партнера, међународне заједнице, ЕУ, земаља Квинте да су учинили све што су могли да Приштина омогући Србима на Косову да гласају на референдуму, али да је „то тако“.

-Ускратили сте Србима на Косову и Метохији основно право. Верујем да ће ово имати далекосежне последице - рекла је Брнабићева, додајући да предстоји да се види какав ће однос имати према изборима 3. априла.

Она је оцијенила да је страшно да из ЕУ дође само изјава да им је жао што нису омогућили да Срби на Косову и Метохији гласају.

-Да ли Срби на Косову и Метохији имају или не право да гласају? - запитала је Брнабићева.

Што се тиче епидемиолошке ситуације, Брнабићева је рекла да ће данас број новозаражених вирусом корона бити рекордан и највећи икада забиљежен у Србији, од почетка пандемије.

-Према подацима од јутрос у 8.00 часова, број ће бити катастрофалан - рекла је она.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана