Брнабић: Покушаћемо да произведемо "спутњик V"

ГС
Брнабић: Покушаћемо да произведемо "спутњик V"

БЕОГРАД - Премијер Србије Ана Брнабић изјавила је да стручњаци из Института "Торлак" данас путују у Русију гдје ће посјетити погоне гдје се производи вакцина "спутњик V", како би покушали да ту вакцину произведу у Србији.

- Испратиће читав производни процес и пробаћемо да "спутњик" вакцину производимо код нас - рекла је Брнабићева за Телевизију "Хепи".

Она је навела да је Србија једина у свијету која има кинеску "Синофарм" вакцину, а да није учествовала у трећој фази клиничких студија, што говори о степену пријатељства са Кином.

Брнабићева је нагласила да је Србија до сада набавила више од милион вакцина, а да је у преговорима са произвођачима договорена испорука још шест милиона вакцина.

- Вакцина је доступна и бесплатна грађанима. Никога не враћају лекари, ко год жели да се вакцинише, то се и догоди. Поносна сам данас, али морам да радим и за сутра. Вакцина се прво резервише, а потом кад стигне следи регистрација - рекла је она.

Премијер Србије је рекла да милион вакцина није мало.

- То је велики број, па чак и за Кину. Да се разумемо, све смо ми то платили, али свакако много су нам учинили - рекла је Брнабићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана