Брнабић: Од сутра креће масовна вакцинација становништва

Срна
Брнабић: Од сутра креће масовна вакцинација становништва

БЕОГРАД - Вакцинација за сљедећу приоритетну групу, у коју спадају просветни радници, припадници МУП-а, Војске Србије и представници медија, почеће сутра, најавила је премијерка Србије Ана Брнабић.

Ана Брнабић је рекла да су представници медија, посебно медијски радници који су стално на терену, уврштени у приоритетну групу, на апел медијских удружења, али и на молбу предсједника Србије Александра Вучића.

- Од сутра креће масовна вакцинација становништва - казала је Брнабић послије обиласка школе “Милан Муњас” у Убу и апеловала на све да се што у већем броју пријаве.

Како је навела, што се брже и ефикасније обави вакцинација то ћемо се брже вратити нормалном животу.

Изразила је очекивање да ће се током 2021. године, у здравственом смислу, вратити ономе што смо живели прије пандемије корона вируса.

- Веома је важно што су школе данас почеле да раде и потребно је омогућити да оне што дуже раде у нормалним условима, који су угрожени епидемијом вируса - изјавила је Ана Брнабић.

Брнабић је навела да је посебно важно да школу у нормалним условима похађају ученици од првог до четвртог разреда основне школе, како би били са учитељима и другарима, дружули се, образовали и стекли радне навике.

- Због тога смо донијели одлуку да кренемо поново са наставом након зимског распуста. Имамо изузетно добар систем надзора над новообољелима, пратићемо са тимовима свакодневно број новооболелих, ученика,и наставног и ваннаставног особља у школама, и трудићемо се да им пружимо сву потребну подршку да настава траје што нормалније - рекла је Брнабић.

Зато је позвала просветне раднике да се у што већем броју одазову вакцинацији или код својих школских управа или преко портала еУправа, електронски или телефонски, јер је, како каже, то систем који у овом тренутку савршено функционише.

- Почели смо да позивамо на вакцинацију те људе који су изразили интересовање - казала је премијерка Србије.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана