Brnabić: Od sutra kreće masovna vakcinacija stanovništva

Srna
Brnabić: Od sutra kreće masovna vakcinacija stanovništva

BEOGRAD - Vakcinacija za sljedeću prioritetnu grupu, u koju spadaju prosvetni radnici, pripadnici MUP-a, Vojske Srbije i predstavnici medija, počeće sutra, najavila je premijerka Srbije Ana Brnabić.

Ana Brnabić je rekla da su predstavnici medija, posebno medijski radnici koji su stalno na terenu, uvršteni u prioritetnu grupu, na apel medijskih udruženja, ali i na molbu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

- Od sutra kreće masovna vakcinacija stanovništva - kazala je Brnabić poslije obilaska škole “Milan Munjas” u Ubu i apelovala na sve da se što u većem broju prijave.

Kako je navela, što se brže i efikasnije obavi vakcinacija to ćemo se brže vratiti normalnom životu.

Izrazila je očekivanje da će se tokom 2021. godine, u zdravstvenom smislu, vratiti onome što smo živeli prije pandemije korona virusa.

- Veoma je važno što su škole danas počele da rade i potrebno je omogućiti da one što duže rade u normalnim uslovima, koji su ugroženi epidemijom virusa - izjavila je Ana Brnabić.

Brnabić je navela da je posebno važno da školu u normalnim uslovima pohađaju učenici od prvog do četvrtog razreda osnovne škole, kako bi bili sa učiteljima i drugarima, družuli se, obrazovali i stekli radne navike.

- Zbog toga smo donijeli odluku da krenemo ponovo sa nastavom nakon zimskog raspusta. Imamo izuzetno dobar sistem nadzora nad novooboljelima, pratićemo sa timovima svakodnevno broj novoobolelih, učenika,i nastavnog i vannastavnog osoblja u školama, i trudićemo se da im pružimo svu potrebnu podršku da nastava traje što normalnije - rekla je Brnabić.

Zato je pozvala prosvetne radnike da se u što većem broju odazovu vakcinaciji ili kod svojih školskih uprava ili preko portala eUprava, elektronski ili telefonski, jer je, kako kaže, to sistem koji u ovom trenutku savršeno funkcioniše.

- Počeli smo da pozivamo na vakcinaciju te ljude koji su izrazili interesovanje - kazala je premijerka Srbije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana