Брнабић, Ли: Београд и Пекинг веже челично пријатељство

Срна
Брнабић, Ли: Београд и Пекинг веже челично пријатељство

БЕОГРАД - Премијер Србије Ана Брнабић оцијенила је данас у разговору са првим потпредсједником Сталног комитета Свекинеског народног конгреса Ли Хонгџонгом да Србију и Кину вежу челично пријатељство и добра политичка сарадња, као и свеобухватно стратешко партнерство двије земље.

Брнабићева је констатовала да су билатерални односи Србије и Кине у сталном успону, захваљујући пријатељским односима званичника двије земље, истичући да је сарадња у посљедњим годинама доживјела историјски успон, о чему свједочи и чињеница да Кина представља другог највећег спољнотрговинског партнера и инвеститора у Србији, саопштила је Влада Србије.

Брнабићева је навела да је Србија опредијељена за даље унапређење сарадње са Кином, истичући значај најважнијих кинеских инвестиција и реализације великих пројеката, првенствено жељезничке и саобраћајне инфраструктуре.

Према њеним ријечима, Србија ће наставити да пружа активну и снажну подршку глобалној иницијативи "Појас и пут" .

Ли Хонгџонг је оцијенио да је висока политичка сарадња резултат челичног пријатељства двије земље, али и практичне сарадње, за шта су Србија и Кина снажно опредијељене.

Он је нагласио да ће Кина истрајати у досљедном ставу и подршци територијалном интегритету и суверенитету Србије

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана