Brnabić, Li: Beograd i Peking veže čelično prijateljstvo

Srna
Brnabić, Li: Beograd i Peking veže čelično prijateljstvo

BEOGRAD - Premijer Srbije Ana Brnabić ocijenila je danas u razgovoru sa prvim potpredsjednikom Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa Li Hongdžongom da Srbiju i Kinu vežu čelično prijateljstvo i dobra politička saradnja, kao i sveobuhvatno strateško partnerstvo dvije zemlje.

Brnabićeva je konstatovala da su bilateralni odnosi Srbije i Kine u stalnom usponu, zahvaljujući prijateljskim odnosima zvaničnika dvije zemlje, ističući da je saradnja u posljednjim godinama doživjela istorijski uspon, o čemu svjedoči i činjenica da Kina predstavlja drugog najvećeg spoljnotrgovinskog partnera i investitora u Srbiji, saopštila je Vlada Srbije.

Brnabićeva je navela da je Srbija opredijeljena za dalje unapređenje saradnje sa Kinom, ističući značaj najvažnijih kineskih investicija i realizacije velikih projekata, prvenstveno željezničke i saobraćajne infrastrukture.

Prema njenim riječima, Srbija će nastaviti da pruža aktivnu i snažnu podršku globalnoj inicijativi "Pojas i put" .

Li Hongdžong je ocijenio da je visoka politička saradnja rezultat čeličnog prijateljstva dvije zemlje, ali i praktične saradnje, za šta su Srbija i Kina snažno opredijeljene.

On je naglasio da će Kina istrajati u dosljednom stavu i podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana