Брнабић, Клуге: Импресиван процес имунизације у Србији

Срна
Брнабић, Клуге: Импресиван процес имунизације у Србији

БЕОГРАД - Регионални директор Свјетске здравствене организације (СЗО) за Европу Ханс Клуге истакао је да је процес имунизације у Србији импресиван и додао да је Србија донијела добру одлуку да грађанима понуди све доступне вакцине које се користе у борби против вируса корона.

У разговору са премијером Србије Аном Брнабић, Клуге је похвалио Србију на хуманости коју је показала донирајући вакцине земљама региона и омогућавајући вакцинацију онима који немају довољан број вакцина за своје грађане.

Изражавајући забринутост због појаве нових сојева вируса, Клуге је истакао да је неопходно убрзати процес имунизације и показати међусобну солидарност, саопштено је из Владе Србије.

Брнабићева је захвалила на сарадњи у борби против пандемије, техничкој помоћи и експертизи и истакла да је за Србију веома значајна подршка ове организације.

Она је обавијестила директора СЗО за Европу о току имунизације грађана у Србији, изразивши увјерење да ће, захваљујући великом броју вакцинисаних, Србија успјети да створи колективни имунитет и врати се у нормалне токове живота.

Брнабићева је истакла да ће Србија и даље сарађивати са земљама региона и помагати у складу са својим могућностима.

Када је у питању пројекат Мапа пута за здравље на западном Балкану 2021-2025, на састанку је речено да ће, уколико то епидемиолошки услови дозволе, крајем године у Београду бити одржан регионални састанак, значајан за будуће унапређење сарадње држава региона у области здравствених изазова.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана