Брнабић: Дијалог у најбољем интересу Београда, Приштине и региона

Срна
Брнабић: Дијалог у најбољем интересу Београда, Приштине и региона

БРИСЕЛ - Премијер Србије Ана Брнабић изразила је наду да ће први састанак у оквиру наставка дијалога Београда и Приштине бити заказан током јуна, те истакла да је дијалог у најбољем интересу цијелог региона.

Брнабићева је вечерас у Бриселу новинарима рекла да у ЕУ постоји фрустрација због тога што је први састанак у оквиру дијалога Београда и Приштине одгођен, подсјетивши да је до тога дошло због Приштине.

Она је додала да је током разговора са европским званичницима у Бриселу поновила да је Београд спреман за дијалог и да сматра да је дијалог у најбољем интересу и Београда и Приштине.

“Дијалог је у најбољем интересу Београда и Приштине и не само људи који живе на Косову и Метохији, већ у интересу читавог региона”, рекла је она.

Она је истакла да су дијалог и нормализација односа једна од ствари од које зависи регионална стабилност, преносе београдски медији.

Брнабићева се у Бриселу састала са извјестицоем Европског парламента за Србију Владимиром Билчиком и шефом Делегације Европског парламента за Србију Тањом Фајон, као и са специјалним представником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчком.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана