Brnabić: Dijalog u najboljem interesu Beograda, Prištine i regiona

Srna
Brnabić: Dijalog u najboljem interesu Beograda, Prištine i regiona

BRISEL - Premijer Srbije Ana Brnabić izrazila je nadu da će prvi sastanak u okviru nastavka dijaloga Beograda i Prištine biti zakazan tokom juna, te istakla da je dijalog u najboljem interesu cijelog regiona.

Brnabićeva je večeras u Briselu novinarima rekla da u EU postoji frustracija zbog toga što je prvi sastanak u okviru dijaloga Beograda i Prištine odgođen, podsjetivši da je do toga došlo zbog Prištine.

Ona je dodala da je tokom razgovora sa evropskim zvaničnicima u Briselu ponovila da je Beograd spreman za dijalog i da smatra da je dijalog u najboljem interesu i Beograda i Prištine.

“Dijalog je u najboljem interesu Beograda i Prištine i ne samo ljudi koji žive na Kosovu i Metohiji, već u interesu čitavog regiona”, rekla je ona.

Ona je istakla da su dijalog i normalizacija odnosa jedna od stvari od koje zavisi regionalna stabilnost, prenose beogradski mediji.

Brnabićeva se u Briselu sastala sa izvjesticoem Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimirom Bilčikom i šefom Delegacije Evropskog parlamenta za Srbiju Tanjom Fajon, kao i sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčkom.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana