Брат младића несталог у Дунаву: Нећемо одустати, настављамо потрагу

Танјуг
Брат младића несталог у Дунаву: Нећемо одустати, настављамо потрагу

БЕОГРАД - Потрага на Дунаву за тројицом несталих младића је и овог јутра у току, а брат једног од њих, Душан Марковић, рекао је данас за Танјуг да ће потрагу наставити.

Како је рекао, јпешаци, који су се добровољно пријавили да учествују у потрази за младићима, окупили су се код ресторана ''Ренато'' и кренули низводно.

-Данас је мањи број пешака због временских услова, који нису лоши у смислу да је небезбедно, већ су само људи мање мотивисани по неповољним временским условима, али може да се ради, исто тако и на реци' -  рекао је Марковић за Тањуг и додао да се десетак пловила упутило са безбједносним прслуцима, са људима који су, како је рекао, искусни у чамцу, али и да је данас знатно мање пловила у односу на прошли викенд, када их је било 50.

Према његовим ријечима, конкретних резултата још нема, ситуација на терену се мијења и имају мање капацитете и због тога не могу да обиђу цијели терен.

- полиција апсолутно ради свој посао са 3 - 4 пловила, са жандармеријом која има чамац са сонарима. Рониоци су спремни, уколико нешто нађу. Додатно имамо службе коју су у комуникацији са нама изашле, плус наших 10, све укупно двадесетак пловила, што није довољно'', рекао је Марковић и додао да је јучерашњи фокус био на острву Форконтумац, гдје су пребацили пјешаке способне за потрагу на обали.

Како је рекао за Танјуг, ти пешаци су прешли сваки милиметар и нема потребе да се иде на ту локацију, али да се водостај ријеке мијења и да се зато на два дана одустаје од претраге тог острва.

Како је оцијенио, следеће радне недјеље ће у зависности од капацитета видјети да се још нека екипа тамо упути, али и да неће више радним данима позивати добровољце да се укључују.

-Настављамо даље сигурно и не одустајемо, али само да видимо да будемо организовани да сви буду у једном или два дана, како не би расипали добру вољу и на радне дане, већ да сви у исто време изађемо - рекао је Марковић и додао да разматрају како ће и у ком обиму наставили даље.

У току је потрага за тројицом младића који су у ноћи 18. марта нестали на Дунаву, при превртању чамца близу лиеве обале Дунава, код Панчевачког моста и свако ко жели да иде у потрагу чамцима, позове Душана Марковића на број телефона 0637201202, како би их он упутио гдје би најбоље било да претражују.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана