Brat mladića nestalog u Dunavu: Nećemo odustati, nastavljamo potragu

Tanjug
Brat mladića nestalog u Dunavu: Nećemo odustati, nastavljamo potragu

BEOGRAD - Potraga na Dunavu za trojicom nestalih mladića je i ovog jutra u toku, a brat jednog od njih, Dušan Marković, rekao je danas za Tanjug da će potragu nastaviti.

Kako je rekao, jpešaci, koji su se dobrovoljno prijavili da učestvuju u potrazi za mladićima, okupili su se kod restorana ''Renato'' i krenuli nizvodno.

-Danas je manji broj pešaka zbog vremenskih uslova, koji nisu loši u smislu da je nebezbedno, već su samo ljudi manje motivisani po nepovoljnim vremenskim uslovima, ali može da se radi, isto tako i na reci' -  rekao je Marković za Tanjug i dodao da se desetak plovila uputilo sa bezbjednosnim prslucima, sa ljudima koji su, kako je rekao, iskusni u čamcu, ali i da je danas znatno manje plovila u odnosu na prošli vikend, kada ih je bilo 50.

Prema njegovim riječima, konkretnih rezultata još nema, situacija na terenu se mijenja i imaju manje kapacitete i zbog toga ne mogu da obiđu cijeli teren.

- policija apsolutno radi svoj posao sa 3 - 4 plovila, sa žandarmerijom koja ima čamac sa sonarima. Ronioci su spremni, ukoliko nešto nađu. Dodatno imamo službe koju su u komunikaciji sa nama izašle, plus naših 10, sve ukupno dvadesetak plovila, što nije dovoljno'', rekao je Marković i dodao da je jučerašnji fokus bio na ostrvu Forkontumac, gdje su prebacili pješake sposobne za potragu na obali.

Kako je rekao za Tanjug, ti pešaci su prešli svaki milimetar i nema potrebe da se ide na tu lokaciju, ali da se vodostaj rijeke mijenja i da se zato na dva dana odustaje od pretrage tog ostrva.

Kako je ocijenio, sledeće radne nedjelje će u zavisnosti od kapaciteta vidjeti da se još neka ekipa tamo uputi, ali i da neće više radnim danima pozivati dobrovoljce da se uključuju.

-Nastavljamo dalje sigurno i ne odustajemo, ali samo da vidimo da budemo organizovani da svi budu u jednom ili dva dana, kako ne bi rasipali dobru volju i na radne dane, već da svi u isto vreme izađemo - rekao je Marković i dodao da razmatraju kako će i u kom obimu nastavili dalje.

U toku je potraga za trojicom mladića koji su u noći 18. marta nestali na Dunavu, pri prevrtanju čamca blizu lieve obale Dunava, kod Pančevačkog mosta i svako ko želi da ide u potragu čamcima, pozove Dušana Markovića na broj telefona 0637201202, kako bi ih on uputio gdje bi najbolje bilo da pretražuju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana