Бјелогрлићу пријети шест мјесеци затвора

Г.С.
Бјелогрлићу пријети шест мјесеци затвора

НИШ - Основно јавно тужилаштво у Нишу подигло је оптужни приједлог против Драгана Бјелогрлића за кривично дјело насилничко понашање члан 344 став 2 Кривичног законика и предложило казну затвора од шест мјесеци – потврђено је у овој правосудној институцији.

Како Новости незванично сазнају, Бјелогрлић је посредством свог адвоката понудио примјену начела опортунитета, односно да окривљени плати ‪100.000 динара у добротворне сврхе, а да не буде кривично гоњен, али је тужилаштво тај приједлог одбило и оптужило га.

Подсјетимо, глумац Драган Бјелогрлић (57) око 4 часа послије поноћи, 23. августа у нишком хотелу "Амбасадор", напао је режисера Предрага Гагу Антонијевића. 

Након напада на Антонијевића Бјелогрлићу је било одређено задржавање до 48 часова због сумње да је починио насилничко понашање, а сутрадан је из КП завода у Нишу, гдје је преноћио, приведен на саслушање у Основно јавно тужилаштво у Нишу.

Након саслушања на којем је, како је саопштено, признао да је насрнуо на режисера и изразио кајање због тога, ОЈТ је укинуло мјеру задржавања и Бјелогрлић је пуштен да се брани са слободе, уз напомену да се преткривични поступак против њега наставља, преносе Новости.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана