Bjelogrliću prijeti šest mjeseci zatvora

G.S.
Bjelogrliću prijeti šest mjeseci zatvora

NIŠ - Osnovno javno tužilaštvo u Nišu podiglo je optužni prijedlog protiv Dragana Bjelogrlića za krivično djelo nasilničko ponašanje član 344 stav 2 Krivičnog zakonika i predložilo kaznu zatvora od šest mjeseci – potvrđeno je u ovoj pravosudnoj instituciji.

Kako Novosti nezvanično saznaju, Bjelogrlić je posredstvom svog advokata ponudio primjenu načela oportuniteta, odnosno da okrivljeni plati ‪100.000 dinara u dobrotvorne svrhe, a da ne bude krivično gonjen, ali je tužilaštvo taj prijedlog odbilo i optužilo ga.

Podsjetimo, glumac Dragan Bjelogrlić (57) oko 4 časa poslije ponoći, 23. avgusta u niškom hotelu "Ambasador", napao je režisera Predraga Gagu Antonijevića. 

Nakon napada na Antonijevića Bjelogrliću je bilo određeno zadržavanje do 48 časova zbog sumnje da je počinio nasilničko ponašanje, a sutradan je iz KP zavoda u Nišu, gdje je prenoćio, priveden na saslušanje u Osnovno javno tužilaštvo u Nišu.

Nakon saslušanja na kojem je, kako je saopšteno, priznao da je nasrnuo na režisera i izrazio kajanje zbog toga, OJT je ukinulo mjeru zadržavanja i Bjelogrlić je pušten da se brani sa slobode, uz napomenu da se pretkrivični postupak protiv njega nastavlja, prenose Novosti.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana