Без струје око 2.000 мјештана у Новој Вароши

Танјуг
Foto: Танјуг

НОВА ВАРОШ - У Новој Вароши на снази је ванредна ситуација због проблема које је у електроснабдевању и саобраћају изазвао први овогодишњи снег, али се очекује да би до сутра ти проблеми могли бити решени, рекао је председник Општине Радосав Васиљевић и додао да је проблем што је снег тежак.

„Терет тог снежног покривача извалио је многа чамова стабла и направио велике штете Електропривреди Србије, кидање нисконапонских мрежа и стубова, па чак и бетонских и челичних стубова тако да тренутно имамо три месне заједнице без струје - Јасеново, Бела Река и Божетићи“, објаснио је Васиљевић и истакао да радницима електродистрибуције помажу колеге из Бајине Баште и Ужица како би скоро 2.000 људи добило струју. 

Васиљевић је нагласио да овакве снежне падавине нису необичне за нововарошки крај, чија се надморска висина креће од 300 до 1.500 метара и да велики број домаћинстава има агрегате, јер се углавном баве сточарством.  

Када је ријеч о проходности путева, Васиљевић је рекао да су регионални и магистрални путеви добро очишћени. 

„Ово је пут првог реда који ми одржавамо с нашим јавно-комуналним предузећем Нова Варош-Божетићи, Божетићи-Штитково и у добром је стању. Све друге локалне путеве одржавамо путем тракторских возила и радника, али постоји много места и планинских превоја где те машине не могу да оспособе локалне путеве, па је од јутрос ангажована додатна тешка механизација“, објаснио је Васиљевић и истакао да би до сутра сви засеочки путеви у свим мјесним заједницама требало да буду проходни.  

Настава се данас није одвијала у неколико сеоских школа јер није било струје. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана