Bez struje oko 2.000 mještana u Novoj Varoši

Tanjug
Foto: Tanjug

NOVA VAROŠ - U Novoj Varoši na snazi je vanredna situacija zbog problema koje je u elektrosnabdevanju i saobraćaju izazvao prvi ovogodišnji sneg, ali se očekuje da bi do sutra ti problemi mogli biti rešeni, rekao je predsednik Opštine Radosav Vasiljević i dodao da je problem što je sneg težak.

„Teret tog snežnog pokrivača izvalio je mnoga čamova stabla i napravio velike štete Elektroprivredi Srbije, kidanje niskonaponskih mreža i stubova, pa čak i betonskih i čeličnih stubova tako da trenutno imamo tri mesne zajednice bez struje - Jasenovo, Bela Reka i Božetići“, objasnio je Vasiljević i istakao da radnicima elektrodistribucije pomažu kolege iz Bajine Bašte i Užica kako bi skoro 2.000 ljudi dobilo struju. 

Vasiljević je naglasio da ovakve snežne padavine nisu neobične za novovaroški kraj, čija se nadmorska visina kreće od 300 do 1.500 metara i da veliki broj domaćinstava ima agregate, jer se uglavnom bave stočarstvom.  

Kada je riječ o prohodnosti puteva, Vasiljević je rekao da su regionalni i magistralni putevi dobro očišćeni. 

„Ovo je put prvog reda koji mi održavamo s našim javno-komunalnim preduzećem Nova Varoš-Božetići, Božetići-Štitkovo i u dobrom je stanju. Sve druge lokalne puteve održavamo putem traktorskih vozila i radnika, ali postoji mnogo mesta i planinskih prevoja gde te mašine ne mogu da osposobe lokalne puteve, pa je od jutros angažovana dodatna teška mehanizacija“, objasnio je Vasiljević i istakao da bi do sutra svi zaseočki putevi u svim mjesnim zajednicama trebalo da budu prohodni.  

Nastava se danas nije odvijala u nekoliko seoskih škola jer nije bilo struje. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana