Београд: Ножем напао Хитну помоћ, тражили пацијенту да стави маску

Танјуг
Foto: Илустрација

БЕОГРАД - Јутрос у пет часова екипа Хитне помоћи нападнута је на терену у Београду.

Инцидент се догодио пошто је техничар упозорио пацијента да стави маску. Докторка Ивана Стефановић рекла је за да је екипа добила позив у 4.37, а напад се догодио око 5 сати у Улици деспота Стефана.

 Разлог је што је пацијент кашљао, наш техничар га је замолио да стави маску, а он је рекао да не верује у маске и не верује у мере. Извадио је нож и пошао да га убоде. Хвала богу, све се добро завршило, позвали смо МУП који је интервенисао", навела је Стефановићева.

Према њеним риечима, начелник је питао да ли је потребно да се пошаље друга екипа јер се пацијент жалио на бол у грудима, међутим он је све одбио. Стефановићева је рекла да их је управо позвао пацијент како би питао ко ће њега да одвезе у Дом здравља да му се измјери температура, јер нема у кући топломијер.

 "Пандемија траје скоро две године, минимум је да сви у кући имамо топломере и да можемо да измеримо температуру у интересу општег здравља", навела је докторка.

Стефановићева је рекла да је неопходно да измерите температуру и носите маске када дође екипа Хитне помоћи, без обзира на увјерења, јерко ће помагати грађанима ако се разболе љекари.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана