Beograd: Nožem napao Hitnu pomoć, tražili pacijentu da stavi masku

Tanjug
Foto: Ilustracija

BEOGRAD - Jutros u pet časova ekipa Hitne pomoći napadnuta je na terenu u Beogradu.

Incident se dogodio pošto je tehničar upozorio pacijenta da stavi masku. Doktorka Ivana Stefanović rekla je za da je ekipa dobila poziv u 4.37, a napad se dogodio oko 5 sati u Ulici despota Stefana.

 Razlog je što je pacijent kašljao, naš tehničar ga je zamolio da stavi masku, a on je rekao da ne veruje u maske i ne veruje u mere. Izvadio je nož i pošao da ga ubode. Hvala bogu, sve se dobro završilo, pozvali smo MUP koji je intervenisao", navela je Stefanovićeva.

Prema njenim riečima, načelnik je pitao da li je potrebno da se pošalje druga ekipa jer se pacijent žalio na bol u grudima, međutim on je sve odbio. Stefanovićeva je rekla da ih je upravo pozvao pacijent kako bi pitao ko će njega da odveze u Dom zdravlja da mu se izmjeri temperatura, jer nema u kući toplomijer.

 "Pandemija traje skoro dve godine, minimum je da svi u kući imamo toplomere i da možemo da izmerimo temperaturu u interesu opšteg zdravlja", navela je doktorka.

Stefanovićeva je rekla da je neophodno da izmerite temperaturu i nosite maske kada dođe ekipa Hitne pomoći, bez obzira na uvjerenja, jerko će pomagati građanima ako se razbole ljekari.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana