Београд и Вашингтон за очување мира и стабилност у региону

Срна
Foto: Танјуг/АП

БЕОГРАД- Предсједник Србије Александар Вучић и амбасадор САД Кристофер Хил оцијенили су да је очување мира и стабилности у региону од пресудног значаја.

Они су се сагласили да економски просперитет и фокусирање на рјешавање економских проблема може да буде од огромне помоћи у отклањању политичких несугласица, саопштено је из прес-службе предсједника Србије.

Вучић је изразио наду да ће у наставку политике регионалног повезивања и отвореног позива на сарадњу свим земљама региона имати јаку подршку САД, као и да ће у бројним пројектима од регионалног значаја САД бити поуздан партнер Србије.

Током разговора истакнута је заједничка потреба да се сарадња Србије и САД интензивира у свим областима, али и у сфери енергетике, коју би требало додатно појачати заједничком реализацијом конкретних пројеката од суштинског значаја за напредак Србије.

Вучић је истакао да је Србија посвећена јачању економских и билатералних односа са САД, те да је у том контексту задовољан разговорима које је у Њујорку имао са бројним званичницима америчке администрације, али и пословним људима који су исказали интересовање за сарадњу у областима у којима велики потенцијали нису у довољној мјери искоришћени. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана