Beograd i Vašington za očuvanje mira i stabilnost u regionu

Srna
Foto: Tanjug/AP

BEOGRAD- Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i ambasador SAD Kristofer Hil ocijenili su da je očuvanje mira i stabilnosti u regionu od presudnog značaja.

Oni su se saglasili da ekonomski prosperitet i fokusiranje na rješavanje ekonomskih problema može da bude od ogromne pomoći u otklanjanju političkih nesuglasica, saopšteno je iz pres-službe predsjednika Srbije.

Vučić je izrazio nadu da će u nastavku politike regionalnog povezivanja i otvorenog poziva na saradnju svim zemljama regiona imati jaku podršku SAD, kao i da će u brojnim projektima od regionalnog značaja SAD biti pouzdan partner Srbije.

Tokom razgovora istaknuta je zajednička potreba da se saradnja Srbije i SAD intenzivira u svim oblastima, ali i u sferi energetike, koju bi trebalo dodatno pojačati zajedničkom realizacijom konkretnih projekata od suštinskog značaja za napredak Srbije.

Vučić je istakao da je Srbija posvećena jačanju ekonomskih i bilateralnih odnosa sa SAD, te da je u tom kontekstu zadovoljan razgovorima koje je u Njujorku imao sa brojnim zvaničnicima američke administracije, ali i poslovnim ljudima koji su iskazali interesovanje za saradnju u oblastima u kojima veliki potencijali nisu u dovoljnoj mjeri iskorišćeni. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana