Беливуку и сарадницима још 60 дана притвора

Срна
Беливуку и сарадницима још 60 дана притвора

БЕОГРАД - Специјални суд у Београду продужио је притвор Вељку Беливуку, Марку Миљковићу као и за још 23 оптужена припадника њихове организоване криминалне групе за још 60 дана.

Из Специјалног суда наведено је да је рјешење о продужењу притвора донесено 18. јануара и да оптужени имају право жалбе, пренијели су београдски медији.

Осим 25 оптужених, које ускоро очекује почетак суђења за најтежа кривична дјела, укључујући пет убистава, на оптужници се налази још пет особа, од којих су двије у кућном притвору, а три ће највјероватније добити статус свједока-сарадника пошто су одлучиле да тужилаштву открију детаље извршења кривичних дјела.

Оптужница против њих потврђена је 9. новембра прошле године, али суђење још није заказано зато што је предсједник судског вијећа, коме је додијељен предмет, отишао на боловање.

Криминална група, са Беливуком на челу, терети се за пет бруталних убистава, трговину дрогом, недозвољено држање оружја, силовање и отмицу.

Беливук је оптужен за пет, Марко Миљковић за четири тешка убиства, а за ликвидације је оптужено још 11 припадника њихове криминалне групе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана