Belivuku i saradnicima još 60 dana pritvora

Srna
Belivuku i saradnicima još 60 dana pritvora

BEOGRAD - Specijalni sud u Beogradu produžio je pritvor Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću kao i za još 23 optužena pripadnika njihove organizovane kriminalne grupe za još 60 dana.

Iz Specijalnog suda navedeno je da je rješenje o produženju pritvora doneseno 18. januara i da optuženi imaju pravo žalbe, prenijeli su beogradski mediji.

Osim 25 optuženih, koje uskoro očekuje početak suđenja za najteža krivična djela, uključujući pet ubistava, na optužnici se nalazi još pet osoba, od kojih su dvije u kućnom pritvoru, a tri će najvjerovatnije dobiti status svjedoka-saradnika pošto su odlučile da tužilaštvu otkriju detalje izvršenja krivičnih djela.

Optužnica protiv njih potvrđena je 9. novembra prošle godine, ali suđenje još nije zakazano zato što je predsjednik sudskog vijeća, kome je dodijeljen predmet, otišao na bolovanje.

Kriminalna grupa, sa Belivukom na čelu, tereti se za pet brutalnih ubistava, trgovinu drogom, nedozvoljeno držanje oružja, silovanje i otmicu.

Belivuk je optužen za pet, Marko Miljković za četiri teška ubistva, a za likvidacije je optuženo još 11 pripadnika njihove kriminalne grupe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana