Антић: Укидањем мобилних телефона би боље функционисала настава у школама

Танјуг
Антић: Укидањем мобилних телефона би боље функционисала настава у школама

БЕОГРАД - Милорад Антић из Форума средњих стручних школа изјавио је данас да би укидањем мобилних телефона боље функционисала настава у школама и да би била већа концетрација, већа пажња а самим тим и боље учење.

"Био сам члан радне групе за превенцију и заштиту наставника. Сто дана је прошло, али се ништа није урадило и после се питају зашто сам ја тамо седео и шта сам тамо радио. Не само ја него и разноразни министри и разноразна министарства. Донели смо једногласну одлуку, са пуно полемике, са пуно жара да се што хитније укину мобилни телефони. Пошто нисмо имали право да узимамо мобилне телефоне, дали смо препоруку министру да обавести директоре, да се сазове скуп да под хитно направе наставничко веће, ђачки парламент и савет родитеља да би донели одлуку", објаснио је он за Танјуг.

Додаје да је коришћење телефона највише заступљено у средњим стручним школама.

Као главне разлоге покретања овог поступка, Антић наводи жељу за дисциплином, бољим знањем, већом концентрацијом и активнијим учествовањем на часовима.

Напомиње да би се смањило насиље у школама укидањем мобилних телефона јер, како објашњава, ђаци свашта сликају и онда долази до међусобних сукоба.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана