Antić: Ukidanjem mobilnih telefona bi bolje funkcionisala nastava u školama

Tanjug
Antić: Ukidanjem mobilnih telefona bi bolje funkcionisala nastava u školama

BEOGRAD - Milorad Antić iz Foruma srednjih stručnih škola izjavio je danas da bi ukidanjem mobilnih telefona bolje funkcionisala nastava u školama i da bi bila veća koncetracija, veća pažnja a samim tim i bolje učenje.

"Bio sam član radne grupe za prevenciju i zaštitu nastavnika. Sto dana je prošlo, ali se ništa nije uradilo i posle se pitaju zašto sam ja tamo sedeo i šta sam tamo radio. Ne samo ja nego i raznorazni ministri i raznorazna ministarstva. Doneli smo jednoglasnu odluku, sa puno polemike, sa puno žara da se što hitnije ukinu mobilni telefoni. Pošto nismo imali pravo da uzimamo mobilne telefone, dali smo preporuku ministru da obavesti direktore, da se sazove skup da pod hitno naprave nastavničko veće, đački parlament i savet roditelja da bi doneli odluku", objasnio je on za Tanjug.

Dodaje da je korišćenje telefona najviše zastupljeno u srednjim stručnim školama.

Kao glavne razloge pokretanja ovog postupka, Antić navodi želju za disciplinom, boljim znanjem, većom koncentracijom i aktivnijim učestvovanjem na časovima.

Napominje da bi se smanjilo nasilje u školama ukidanjem mobilnih telefona jer, kako objašnjava, đaci svašta slikaju i onda dolazi do međusobnih sukoba.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana