Аница Добра и Катарина Жутић подржале колегинице: Хвала вам што постојите

Агенције
Аница Добра и Катарина Жутић подржале колегинице: Хвала вам што постојите

БАЊАЛУКА - Исповијест глумица Милене Радуловић и Иве Илинчић о сексуалном злостављању и силовању од стране учитеља школе глуме Мирослава Алексића, потресла је јавност, а огласиле су се и њихове колегинице Аница Добра и Катарина Жутић.

- Девојке са кораком од милион миља. Хвала вам што постојите! - написала је Аница на Инстаграму.

 

 

 

Катарина Жутић рекла је да јој је та школа дјеловала као "вештицина кућа из бајке Ивица и Марица", у којој само све споља изгледа све прелијепо, као и да жали што ово није изашло на видјело раније.

Жутић је за ТВ Прва рекла да су њени вршњаци ишли ту групу и они су увијек били повлашћени.

- За разлику од нас смртника они су били даровити – истакла је она.

Наводи да има утисак да је у школи владао секташки однос и оцијенила сексуална узнемиравања као монструозна дјела.

- Стојим уз Милену и младе жене које су смогле храброст да изађу из мрачног тунела, сигурно им није било лако - рекла је Жутић. Присјетила се да је жељела као дијете да се упише у школу Алексића, али да се предомислила након што јој је другарица описала "са одушевљењем" како изгледају аудиција али и сами часови.

- Они су тако одушевљено обожавали свог гуруа, идејног вођу, он је био гарант да ћете се уписати на Академију, многи су се и уписали - навела је Жутић.

Рекла је и да је као дијете из глумачке породице његов ауторитет који је хтио да наметне био упитан.

- То је за мене изгледала као вештицина кућа из бајке "Ивица и Марица", споља је све деловало прелепо. Они су били страшно важни и борили су се за наклоност свог ултимативног ауторитета и очинске фигуре - признала је Жутић.

Додала је да су то осјетљиве године, и да су тада дјеца још увијек деца у тијелима зрелих, формираних људи, наглашавајући да разумије људе који не желе да говоре о томе.

- Он је већ матор човек, жао ми је што се ово није десило раније - рекла је глумица, надајући се да ће ови догађаји промијенити родитеље, јер "је он хтео да буде већи родитељ од родитеља те деце".

Наглашава да је то још већа траума овим дјевојчицама, кад неко ко је већи отац од вашег оца, "уради тако гнусну ствар".

- Глума је као и било који други посао ствар заната, дар је један од пресудних ствари, али та мистификација посла није тачна. То је посао као и сваки други. Кад год неко мистификује занат као што је то радио Алексић, треба да се упали црвена лампиица - објашњава Жутић.

Иву и Милену су подржале и друге колеге: Милош Биковић, Гордан Кичић, Срна Ђенадић, Александар Радојичић, Јелисавета Орашанин, Нина Јанковић, Марина Ћосић, Бранкица Себастијановић, Милан Марић, Радован Вујовић, Ивана Николић, Милош Тимотијевић, Стефан Радоњић, Исидора Грађанин, Андрија Кузмановић, Миона Марковић, Иван Заблаћански и други.

Никола Ђуричко, који је похађао школу осрамоћеног предавача глуме и томе свједочи снимак једне емисије о Алексићу из 1998. године у ком је учествовао као саговорник, и Гордан Кичић направили су готово идентичне фотографије које су објавили на друштвеним мрежама.

- Ко дирне наше сестре дирнуо је све нас - написали су обојица на својим одвојеним Инстаграм профилима, уз фотографије на којој су позирали са натписом: "Ниси сама".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана