Anica Dobra i Katarina Žutić podržale koleginice: Hvala vam što postojite

Agencije
Anica Dobra i Katarina Žutić podržale koleginice: Hvala vam što postojite

BANjALUKA - Ispovijest glumica Milene Radulović i Ive Ilinčić o seksualnom zlostavljanju i silovanju od strane učitelja škole glume Miroslava Aleksića, potresla je javnost, a oglasile su se i njihove koleginice Anica Dobra i Katarina Žutić.

- Devojke sa korakom od milion milja. Hvala vam što postojite! - napisala je Anica na Instagramu.

 

 

 

Katarina Žutić rekla je da joj je ta škola djelovala kao "vešticina kuća iz bajke Ivica i Marica", u kojoj samo sve spolja izgleda sve prelijepo, kao i da žali što ovo nije izašlo na vidjelo ranije.

Žutić je za TV Prva rekla da su njeni vršnjaci išli tu grupu i oni su uvijek bili povlašćeni.

- Za razliku od nas smrtnika oni su bili daroviti – istakla je ona.

Navodi da ima utisak da je u školi vladao sektaški odnos i ocijenila seksualna uznemiravanja kao monstruozna djela.

- Stojim uz Milenu i mlade žene koje su smogle hrabrost da izađu iz mračnog tunela, sigurno im nije bilo lako - rekla je Žutić. Prisjetila se da je željela kao dijete da se upiše u školu Aleksića, ali da se predomislila nakon što joj je drugarica opisala "sa oduševljenjem" kako izgledaju audicija ali i sami časovi.

- Oni su tako oduševljeno obožavali svog gurua, idejnog vođu, on je bio garant da ćete se upisati na Akademiju, mnogi su se i upisali - navela je Žutić.

Rekla je i da je kao dijete iz glumačke porodice njegov autoritet koji je htio da nametne bio upitan.

- To je za mene izgledala kao vešticina kuća iz bajke "Ivica i Marica", spolja je sve delovalo prelepo. Oni su bili strašno važni i borili su se za naklonost svog ultimativnog autoriteta i očinske figure - priznala je Žutić.

Dodala je da su to osjetljive godine, i da su tada djeca još uvijek deca u tijelima zrelih, formiranih ljudi, naglašavajući da razumije ljude koji ne žele da govore o tome.

- On je već mator čovek, žao mi je što se ovo nije desilo ranije - rekla je glumica, nadajući se da će ovi događaji promijeniti roditelje, jer "je on hteo da bude veći roditelj od roditelja te dece".

Naglašava da je to još veća trauma ovim djevojčicama, kad neko ko je veći otac od vašeg oca, "uradi tako gnusnu stvar".

- Gluma je kao i bilo koji drugi posao stvar zanata, dar je jedan od presudnih stvari, ali ta mistifikacija posla nije tačna. To je posao kao i svaki drugi. Kad god neko mistifikuje zanat kao što je to radio Aleksić, treba da se upali crvena lampiica - objašnjava Žutić.

Ivu i Milenu su podržale i druge kolege: Miloš Biković, Gordan Kičić, Srna Đenadić, Aleksandar Radojičić, Jelisaveta Orašanin, Nina Janković, Marina Ćosić, Brankica Sebastijanović, Milan Marić, Radovan Vujović, Ivana Nikolić, Miloš Timotijević, Stefan Radonjić, Isidora Građanin, Andrija Kuzmanović, Miona Marković, Ivan Zablaćanski i drugi.

Nikola Đuričko, koji je pohađao školu osramoćenog predavača glume i tome svjedoči snimak jedne emisije o Aleksiću iz 1998. godine u kom je učestvovao kao sagovornik, i Gordan Kičić napravili su gotovo identične fotografije koje su objavili na društvenim mrežama.

- Ko dirne naše sestre dirnuo je sve nas - napisali su obojica na svojim odvojenim Instagram profilima, uz fotografije na kojoj su pozirali sa natpisom: "Nisi sama".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana