Албанци са тзв. Косова долазе на вакцинацију?

Танјуг
Албанци са тзв. Косова долазе на вакцинацију?

БЕОГРАД - Уз чињеницу да је КиМ међу посљедњима по броју вакцинисаних, стоји и податак да, поред Срба, све већи број Албанаца одлази у Србију како би примили вакцину.

“Газета експрес” наводи да “хиљаде Албанаца са тзв. Косова, углавном старијиих, одлази на вакцинационе пунктове у Србију, најчешће у Рашку, а да косовска влада нема одговор и рјешење за овај проблем”.

Иако су питања о овој теми послата кабинету Аљбина Куртија, Министарству здравља и Министарству унутрашњих послова, Газета није добила одговор ниједне од ових институција, преноси Косово онлајн.

На овај проблем указују и чланови скупштинског Одбора за здравство, а члан овог одбора из редова ДПК Беким Хаџију подсјећа да је косовска влада одбила помоћ у вакцинама од Албаније и да због недовољних количина вакцина, Албанци одлазе у централну Србију да се вакцинишу, додаје се у тексту.

“С обзиром да влада није успјела да обезбједи вакцине, имамо информације да ће многи грађани бити вакцинисани у Србији. Док је влада одбила вакцине из Албаније, дио становника Гњилана и Приштине иду у Прешево, док грађани сјеверног дијела Косова организовано иду у Нови Пазар. Грађани проналазе алтернативне нацине, а косовска влада само посматра”, изјавио је Хаџију.

Он је додао да, иако је ситуација са пандемијом забрињавајућа, нема извјештаја министра здравља Арбена Витије.

Приштина је до сада успјела да обезбједи око 29.000 вакцина које су најпре намијењене за имунизацију здравствених радника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана