Зоговић: Изгласати престанак важења Закона о слободи вјероисповијести

Срна
Зоговић: Изгласати престанак важења Закона о слободи вјероисповијести

ПОДГОРИЦА - Доношење закона о престанку важења контроверзног Закона о слободи вјероисповијести једина је гаранција да ће светиње и имовина Српске православне цркве (СПЦ) у Црној Гори бити уставно заштићени, рекао је посланик коалиције "За будућност Црне Горе" Милун Зоговић.

Он је навео да је Закон о слободи вјероисповијести постао доминантно политичко питање захваљујући предсједнику Црне Горе Милу Ђукановићу и премијеру Душку Марковићу, који су крајем децембра прошле године иницирали усвајање тог "антиправославног закона у Скупштини Црне Горе".

Према његовим ријечима, посланици у Скупштини треба да дају посљедњу законодавну ријеч јер им то по Уставу припада.

Он је указао да сада, када је конституисан нови сазив Скупштине Црне Горе и изабран предсједник парламента, не постоји ништа логичније, већ да новоуспостављена већина, чим се формирају матични одбори, изгласа закон о престанку важења Закона о слободи вјероисповијести.

"На тај начин ће се, у потпуности заштитити светиње и имовину СПЦ, али и испоштовати изборна воља грађана који су гласали за поништење поменутог закона", навео је Зоговић.

Он је, између осталог, истакао да за изгласавање тог закона уопште није потребно да буде формирана влада, што би "требало да буде јасно чак и посљедњем правном лаику".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана