Zogović: Izglasati prestanak važenja Zakona o slobodi vjeroispovijesti

Srna
Zogović: Izglasati prestanak važenja Zakona o slobodi vjeroispovijesti

PODGORICA - Donošenje zakona o prestanku važenja kontroverznog Zakona o slobodi vjeroispovijesti jedina je garancija da će svetinje i imovina Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Crnoj Gori biti ustavno zaštićeni, rekao je poslanik koalicije "Za budućnost Crne Gore" Milun Zogović.

On je naveo da je Zakon o slobodi vjeroispovijesti postao dominantno političko pitanje zahvaljujući predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću i premijeru Dušku Markoviću, koji su krajem decembra prošle godine inicirali usvajanje tog "antipravoslavnog zakona u Skupštini Crne Gore".

Prema njegovim riječima, poslanici u Skupštini treba da daju posljednju zakonodavnu riječ jer im to po Ustavu pripada.

On je ukazao da sada, kada je konstituisan novi saziv Skupštine Crne Gore i izabran predsjednik parlamenta, ne postoji ništa logičnije, već da novouspostavljena većina, čim se formiraju matični odbori, izglasa zakon o prestanku važenja Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

"Na taj način će se, u potpunosti zaštititi svetinje i imovinu SPC, ali i ispoštovati izborna volja građana koji su glasali za poništenje pomenutog zakona", naveo je Zogović.

On je, između ostalog, istakao da za izglasavanje tog zakona uopšte nije potrebno da bude formirana vlada, što bi "trebalo da bude jasno čak i posljednjem pravnom laiku".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana