Завршено саслушање оца убијене Вање, ево шта је рекао

ГС
Завршено саслушање оца убијене Вање, ево шта је рекао

СКОПЉЕ  - Саслушање оца убијене дјевојчице Вање Ђорчевске је завршено, а полиција каже да он и даље негира умијешаност у отмицу и убиство.

Александар Ђорчевски у Тужилаштву је негирао било какву везу са отмицом и убиством његове ћерке, а из затвора "Скопље" је одведен у Шутку, да свједочи пред тужиоцем.

Ђорчевски ће бити враћен у притвор, гдје ће бити задржан два дана, до отварања истраге, када би могао да му буде продужен притвор.

Полиција и тужилаштво јуче су саопштили медијима да је отац подијелио отмичарима информације и детаље у вези са мјестом и временом у којем ће Вања кренути у школу.

Према ријечима министра унутрашњих послова Оливера Спасовског Александар је индиректно умијешан у отмицу дјевојчице, иако је то упорно негирао.

- Као што вам је већ познато, мотив је лични интерес и, према првим сазнањима, једно од лица је сагласно и са знањем члана породице организовало извршење кривичног дела како би изнудило новац од мајке малољетнице од чега би сви умијешани имали новчану, односно материјалну корист - рекао је јуче начелник полиције.

Вањином оцу, осумњиченом да је учествовао у гнусном чину отмице ћерке, која је потом убијена, јуче је одређен притвор од два дана.

Министарство унутрашњих послова (МУП) расписало је јуче међународну потјерницу за Љупчом Палевским Палчом, првоосумњиченим за отмицу и убиство 14-годишње Вање Горчевске и 74-годишњег Панчета Жежовског из Велеса.

Из Скопског јавног тужилаштва саопштено је да је за осумњиченог Палевског, који је у бјекству, издат налог по хитном поступку за спровођење истраге о кривичним дјелима отмице и убиства. Њему је данас Основни кривични суд одредио притвор у одсуству, који ће почети да се примјењује након његовог откривања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана