Završeno saslušanje oca ubijene Vanje, evo šta je rekao

GS
Završeno saslušanje oca ubijene Vanje, evo šta je rekao

SKOPLjE  - Saslušanje oca ubijene djevojčice Vanje Đorčevske je završeno, a policija kaže da on i dalje negira umiješanost u otmicu i ubistvo.

Aleksandar Đorčevski u Tužilaštvu je negirao bilo kakvu vezu sa otmicom i ubistvom njegove ćerke, a iz zatvora "Skoplje" je odveden u Šutku, da svjedoči pred tužiocem.

Đorčevski će biti vraćen u pritvor, gdje će biti zadržan dva dana, do otvaranja istrage, kada bi mogao da mu bude produžen pritvor.

Policija i tužilaštvo juče su saopštili medijima da je otac podijelio otmičarima informacije i detalje u vezi sa mjestom i vremenom u kojem će Vanja krenuti u školu.

Prema riječima ministra unutrašnjih poslova Olivera Spasovskog Aleksandar je indirektno umiješan u otmicu djevojčice, iako je to uporno negirao.

- Kao što vam je već poznato, motiv je lični interes i, prema prvim saznanjima, jedno od lica je saglasno i sa znanjem člana porodice organizovalo izvršenje krivičnog dela kako bi iznudilo novac od majke maloljetnice od čega bi svi umiješani imali novčanu, odnosno materijalnu korist - rekao je juče načelnik policije.

Vanjinom ocu, osumnjičenom da je učestvovao u gnusnom činu otmice ćerke, koja je potom ubijena, juče je određen pritvor od dva dana.

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) raspisalo je juče međunarodnu potjernicu za Ljupčom Palevskim Palčom, prvoosumnjičenim za otmicu i ubistvo 14-godišnje Vanje Gorčevske i 74-godišnjeg Pančeta Žežovskog iz Velesa.

Iz Skopskog javnog tužilaštva saopšteno je da je za osumnjičenog Palevskog, koji je u bjekstvu, izdat nalog po hitnom postupku za sprovođenje istrage o krivičnim djelima otmice i ubistva. Njemu je danas Osnovni krivični sud odredio pritvor u odsustvu, koji će početi da se primjenjuje nakon njegovog otkrivanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana