Заплијењен златни накит у вриједности око 2,3 милиона евра

Срна
Foto: Илустрација

СКОПЉЕ- На Међународном аеродрому Скопље цариници су заплијенили више од 43 килограма златног накита, што је рекордна количина, а чија је вриједност процијењена на око 2,3 милиона евра, саопштено је из македонске Управе царина.

На основу претходних сазнања и основане сумње лице са српском путном исправом, које је стигло синоћ редовним вечерњим летом из Истанбула, упућено је на детаљан преглед и преглед пртљага.

У његовом коферу и ручном пртљагу откривен је разни златни накит, укључујући и од бијелог злата са дијамантима са приложеним сертификатима.

Лице и роба су привремено задржани и тренутно се води увиђај, а о случају је одмах обавјештен дежурни јавни тужилац ради спровођења даљих истражних радњи.

"Управа царина, у оквиру својих приоритета заштите друштва и безбједности грађана, снажно је усмјерена на борбу против криминала и спречавање нелегалне трговине. У 2022. години видећемо дупло повећање броја случајева спречавања нелегалне трговине у свим категоријама у односу на 2021. годину", рекла је директор Управе царина Славица Кутиров, преноси "Нова Македонија".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана