Zaplijenjen zlatni nakit u vrijednosti oko 2,3 miliona evra

Srna
Foto: Ilustracija

SKOPLjE- Na Međunarodnom aerodromu Skoplje carinici su zaplijenili više od 43 kilograma zlatnog nakita, što je rekordna količina, a čija je vrijednost procijenjena na oko 2,3 miliona evra, saopšteno je iz makedonske Uprave carina.

Na osnovu prethodnih saznanja i osnovane sumnje lice sa srpskom putnom ispravom, koje je stiglo sinoć redovnim večernjim letom iz Istanbula, upućeno je na detaljan pregled i pregled prtljaga.

U njegovom koferu i ručnom prtljagu otkriven je razni zlatni nakit, uključujući i od bijelog zlata sa dijamantima sa priloženim sertifikatima.

Lice i roba su privremeno zadržani i trenutno se vodi uviđaj, a o slučaju je odmah obavješten dežurni javni tužilac radi sprovođenja daljih istražnih radnji.

"Uprava carina, u okviru svojih prioriteta zaštite društva i bezbjednosti građana, snažno je usmjerena na borbu protiv kriminala i sprečavanje nelegalne trgovine. U 2022. godini videćemo duplo povećanje broja slučajeva sprečavanja nelegalne trgovine u svim kategorijama u odnosu na 2021. godinu", rekla je direktor Uprave carina Slavica Kutirov, prenosi "Nova Makedonija".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana