Захарова: Протјеривање руског дипломате - праћење деструктивне линије запада

Срна
Захарова: Протјеривање руског дипломате - праћење деструктивне линије запада

МОСКВА - Одлука Црне Горе да протјера једног руског дипломату представља неспремност и неспособност званичне Подгорице да се удаљи од политике слијепог праћења деструктивне линије Запада, изјавила је портпарол Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова.


Она истиче да то слијепо праћење западне политике иде на штету међународне безбједности и сарадње, али и сопствених националних интереса.

“Овај испад црногорских власти сматрамо још једном епизодом хибридне кампање коју су Запад и његови сателити покренули против Русије. У томе видимо неспремност и неспособност званичне Подгорице да се удаљи од политике слијепог праћења такве деструктивне линије - на штету међународне безбједности и сарадње, али и сопствених националних интереса”, рекла Захарова.

Она је навела да је протјеривање руског дипломате из Црне Горе неосновано и без логике, те да Москва оставља за собом право на одговор, пренио је “Спутњик”.

Захарова је додала да у тој одлуци нема ни логике ни разлога да се тако нешто учини.

У Подгорици је јуче саопштено да је један руски дипломата проглашен за “персону нон грата”. Убрзо затим се огласило се и Министарство спољних послова Русије које је саопштило да ће услиједити одговарајуће мјере.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана