Zaharova: Protjerivanje ruskog diplomate - praćenje destruktivne linije zapada

Srna
Zaharova: Protjerivanje ruskog diplomate - praćenje destruktivne linije zapada

MOSKVA - Odluka Crne Gore da protjera jednog ruskog diplomatu predstavlja nespremnost i nesposobnost zvanične Podgorice da se udalji od politike slijepog praćenja destruktivne linije Zapada, izjavila je portparol Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.


Ona ističe da to slijepo praćenje zapadne politike ide na štetu međunarodne bezbjednosti i saradnje, ali i sopstvenih nacionalnih interesa.

“Ovaj ispad crnogorskih vlasti smatramo još jednom epizodom hibridne kampanje koju su Zapad i njegovi sateliti pokrenuli protiv Rusije. U tome vidimo nespremnost i nesposobnost zvanične Podgorice da se udalji od politike slijepog praćenja takve destruktivne linije - na štetu međunarodne bezbjednosti i saradnje, ali i sopstvenih nacionalnih interesa”, rekla Zaharova.

Ona je navela da je protjerivanje ruskog diplomate iz Crne Gore neosnovano i bez logike, te da Moskva ostavlja za sobom pravo na odgovor, prenio je “Sputnjik”.

Zaharova je dodala da u toj odluci nema ni logike ni razloga da se tako nešto učini.

U Podgorici je juče saopšteno da je jedan ruski diplomata proglašen za “personu non grata”. Ubrzo zatim se oglasilo se i Ministarstvo spoljnih poslova Rusije koje je saopštilo da će uslijediti odgovarajuće mjere.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana