Загребачки жупан оптужен да је жупанијским новцем платио ручак

Танјуг
Загребачки жупан оптужен да је жупанијским новцем платио ручак

ЗАГРЕБ- Оптужно веће загребачког Жупанијског суда потврдило је данас оптужницу против жупана Загребачке жупаније Стјепана Кожића која га терети да је жупанијским новцем платио приватни ручак, јавила је Хина.

Позивајући се на сазнања из Суда, агенција наводи да се у оптужници Ускока, подигнутој средином јануара ове године, тврди да је Кожић жупанијским новцем платио приватни ручак особљу загребачке болнице Меркур, гдје се лијечио у јануару 2020. године.

Тужилаштво је након подизања оптужнице, не наводећи идентитете, саопштило да Кожића терети да је, користећи ауторитет жупана, затражио од замјеника начелника Уреда жупана Мирјане Оштрец Босак да на рачун репрезентације организује и плати доставу хране и пића у КБ Меркур како би почастио медицинско особље поводом његовог изласка из те болнице.

Оштрец Босак је, наводи Ускок, слиједом тога потписала  наруџбеницу једној фирми којом је наручила храну и пића у износу од 5250 куна (један евро се рачуна са око 7,5 куна). Након испоручене услуге и примљеног рачуна, она је такође потписала наредбу рачуноводству да се наведени износ исплати фирми.

Притом је замјеница наченика, стоји у оптужници, на полеђини рачуна написала да се рачун односи на догађај за који је знала да се није догодио те да наведени трошак није направљен у службене сврхе.

Према писању медија, храна, 13 флаша вина и 18 литара безалкохолног пића наручени су у запрешићком ресторану Трајбар, а на лажном рачуну је написано да се радило о ручку с представницима Министарства наука и образовања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана