Zagrebački župan optužen da je županijskim novcem platio ručak

Tanjug
Zagrebački župan optužen da je županijskim novcem platio ručak

ZAGREB- Optužno veće zagrebačkog Županijskog suda potvrdilo je danas optužnicu protiv župana Zagrebačke županije Stjepana Kožića koja ga tereti da je županijskim novcem platio privatni ručak, javila je Hina.

Pozivajući se na saznanja iz Suda, agencija navodi da se u optužnici Uskoka, podignutoj sredinom januara ove godine, tvrdi da je Kožić županijskim novcem platio privatni ručak osoblju zagrebačke bolnice Merkur, gdje se liječio u januaru 2020. godine.

Tužilaštvo je nakon podizanja optužnice, ne navodeći identitete, saopštilo da Kožića tereti da je, koristeći autoritet župana, zatražio od zamjenika načelnika Ureda župana Mirjane Oštrec Bosak da na račun reprezentacije organizuje i plati dostavu hrane i pića u KB Merkur kako bi počastio medicinsko osoblje povodom njegovog izlaska iz te bolnice.

Oštrec Bosak je, navodi Uskok, slijedom toga potpisala  narudžbenicu jednoj firmi kojom je naručila hranu i pića u iznosu od 5250 kuna (jedan evro se računa sa oko 7,5 kuna). Nakon isporučene usluge i primljenog računa, ona je takođe potpisala naredbu računovodstvu da se navedeni iznos isplati firmi.

Pritom je zamjenica načenika, stoji u optužnici, na poleđini računa napisala da se račun odnosi na događaj za koji je znala da se nije dogodio te da navedeni trošak nije napravljen u službene svrhe.

Prema pisanju medija, hrana, 13 flaša vina i 18 litara bezalkoholnog pića naručeni su u zaprešićkom restoranu Trajbar, a na lažnom računu je napisano da se radilo o ručku s predstavnicima Ministarstva nauka i obrazovanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana