Вучићев долазак највећа мистерија Милановићеве инаугурације

Вечерњи лист
Вучићев долазак највећа мистерија Милановићеве инаугурације

ЗАГРЕБ - Инаугурација новоизабраног предсједника Хрватске Зорана Милановића биће одржана највероватније 15. а не 18. фебруара, како је било најављивано и тим поводом неће бити никакве помпе или спектакла, а наинтересантније то да ли ће на тај догађај бити позван предсједник Србије Александар Вучић.

Како ће заиста изгледати инаугурација, биће познато наредне седмице, а прва идеја била је да она буде одржана 18. фебруара, дан прије ступања Милановића на дужност. Међутим, с обзиром на то да је 18. фебруар уторак, у Кабинету Милановића размишљају да инаугурација буде помјерена за викенда, вероватно за суботу, 15. фебруара, када је прије пет година своју имала и одлазећа председница Колинда Грабар-Китаровић.

До краја седмице Кабинет Милановића ће дефинисати и попис гостију које према протоколу морају да позову, а идуће седмице требало би да буду послате и позивнице које се по правилу шаљу свим дипломатским представништвима у Хрватској које потом јављају ко ће од представника њихових земаља и доћи на инаугурацију.

Наравно, новоизабрани предсједник неке земље може "прескочити", а тренутно је за хрватску јавност најинтересантније питање да ли ће позивница бити упућена Вучићу. У Кабинету Милановића кажу да о тој теми засад нису разговарали и да ће то тек доћи на дневни ред.

Извори блиски Милановићу по том питању нису сложни. Неки су увјерени да Милановић неће позвати Вучића, а други да би непозивање било глупо, јер је Србија сусједна земља с којом Хрватска није у рату.

Иначе, Вучић је пре пет година присуствовао инаугурацији Колинде Грабар Китаровић у Загребу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана