Vučićev dolazak najveća misterija Milanovićeve inauguracije

Večernji list
Vučićev dolazak najveća misterija Milanovićeve inauguracije

ZAGREB - Inauguracija novoizabranog predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića biće održana najverovatnije 15. a ne 18. februara, kako je bilo najavljivano i tim povodom neće biti nikakve pompe ili spektakla, a nainteresantnije to da li će na taj događaj biti pozvan predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Kako će zaista izgledati inauguracija, biće poznato naredne sedmice, a prva ideja bila je da ona bude održana 18. februara, dan prije stupanja Milanovića na dužnost. Međutim, s obzirom na to da je 18. februar utorak, u Kabinetu Milanovića razmišljaju da inauguracija bude pomjerena za vikenda, verovatno za subotu, 15. februara, kada je prije pet godina svoju imala i odlazeća predsednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Do kraja sedmice Kabinet Milanovića će definisati i popis gostiju koje prema protokolu moraju da pozovu, a iduće sedmice trebalo bi da budu poslate i pozivnice koje se po pravilu šalju svim diplomatskim predstavništvima u Hrvatskoj koje potom javljaju ko će od predstavnika njihovih zemalja i doći na inauguraciju.

Naravno, novoizabrani predsjednik neke zemlje može "preskočiti", a trenutno je za hrvatsku javnost najinteresantnije pitanje da li će pozivnica biti upućena Vučiću. U Kabinetu Milanovića kažu da o toj temi zasad nisu razgovarali i da će to tek doći na dnevni red.

Izvori bliski Milanoviću po tom pitanju nisu složni. Neki su uvjereni da Milanović neće pozvati Vučića, a drugi da bi nepozivanje bilo glupo, jer je Srbija susjedna zemlja s kojom Hrvatska nije u ratu.

Inače, Vučić je pre pet godina prisustvovao inauguraciji Kolinde Grabar Kitarović u Zagrebu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana