Вучић поручио Сарацину: Неће бити независног Косова

Танјуг
Вучић поручио Сарацину: Неће бити независног Косова

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је данас, на питање новинара да прокоментарише изјаву специјалног изасланика Њемачке за Западни Балкан Мануела Сарацина да неће дозволити Републику Српску на Косову, да о томе одлучују Срби и Албанци и поручио му да неће бити ни независног Косова онако како су планирали.

- Нисам знао да то каже - да то неће дозоволити, мислио сам да о томе одлучују Срби и Албанци. Нисам знао да о томе одлучују Нијемци, али добро је да је Сарацин то јавно рекао, пошто су Нијемци већ одлучивали о неким плановима, добро је да нам је то јавно рекао - рекао је Вучић.

Каже да ће и он Сарацину нешто поручити, уз све поштовање које има према њему пошто га изузетно цијени у сваком смислу.

- Неће бити ни независног Косова онако како планирате. Ајде, сад лијепо, схватио сам вашу поруку и надам се да сте ви разумјели моју поруку - поручио је Вучић Сарацину.

Србија не уводи санкције Русији, јер се бори за своју политику

Србија не уводи санкције Русији, јер се бори за своју политику гдје год може, а наша политика је дефинисана закључком Савјета за националну безбједност, изјавио је Вучић.

Нова дешавања на геополитичкој сцени имаће тешке посљедице по Србију која ће бити под великим политичким притиском, потребно је да се руководство руководи здравим разумом и да у највећој кризи спасе своју земљу, рекао је Вучић у разговору са новинарима након свечане церемоније пуштања гасног интерконектора између Бугарске и Грчке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана