Vučić poručio Saracinu: Neće biti nezavisnog Kosova

Tanjug
Vučić poručio Saracinu: Neće biti nezavisnog Kosova

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas, na pitanje novinara da prokomentariše izjavu specijalnog izaslanika Njemačke za Zapadni Balkan Manuela Saracina da neće dozvoliti Republiku Srpsku na Kosovu, da o tome odlučuju Srbi i Albanci i poručio mu da neće biti ni nezavisnog Kosova onako kako su planirali.

- Nisam znao da to kaže - da to neće dozovoliti, mislio sam da o tome odlučuju Srbi i Albanci. Nisam znao da o tome odlučuju Nijemci, ali dobro je da je Saracin to javno rekao, pošto su Nijemci već odlučivali o nekim planovima, dobro je da nam je to javno rekao - rekao je Vučić.

Kaže da će i on Saracinu nešto poručiti, uz sve poštovanje koje ima prema njemu pošto ga izuzetno cijeni u svakom smislu.

- Neće biti ni nezavisnog Kosova onako kako planirate. Ajde, sad lijepo, shvatio sam vašu poruku i nadam se da ste vi razumjeli moju poruku - poručio je Vučić Saracinu.

Srbija ne uvodi sankcije Rusiji, jer se bori za svoju politiku

Srbija ne uvodi sankcije Rusiji, jer se bori za svoju politiku gdje god može, a naša politika je definisana zaključkom Savjeta za nacionalnu bezbjednost, izjavio je Vučić.

Nova dešavanja na geopolitičkoj sceni imaće teške posljedice po Srbiju koja će biti pod velikim političkim pritiskom, potrebno je da se rukovodstvo rukovodi zdravim razumom i da u najvećoj krizi spase svoju zemlju, rekao je Vučić u razgovoru sa novinarima nakon svečane ceremonije puštanja gasnog interkonektora između Bugarske i Grčke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana