Власти Пљевља: Забрана за Дане српског сабора

Тањуг
Foto: Актуелно.ме

ПОДГОРИЦА - Српски национални савјет Црне Горе саопштио је данас да локална власт у Пљевљима није дозволила српским организацијама да у оквиру манифестације „Дани српског сабора" у Дому културе у том граду обиљеже национални празник „Дан уједињења Црне Горе и Србије".

Наводи се да је забрана донијета са образложењем „да одржавање скупова у просторијама Јавне установе Центар за културу, који имају било какву конотацију која се може довести у везу са политичким, вјерским и националним окупљањима нарушава углед и сврху постојања установе, која је формирана искључиво за очување и развој културне дјелатности".

Додаје се и да је тај центар намјењен организовању културних програма који су намјењени свим грађанима Пљеваља и Црне Горе.

Српски национални савјет, у саопштењу које је потписао предсједник Момчило Вуксановић, констатује да је одговор Јавне установе Центар за културу из Пљеваља само, како наводе, "наставак већ виђене праксе да су све, и не само културне институције, у локалним самоуправама гдје је на власти антисрпска коалиција закључане за српски народ и српске организације".

Наводе и да је Српски национални савјет, као кровна организација, регистрована у Влади Црне Горе, о овоме званично упознала највиши орган извршне власти, уз напомену да је 1. децембар - Дан уједињења Црне Горе и Србије национални празник српског народа у Црној Гори и да га као таквог српски народ већ више деценија обиљежава и слави.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана