Владика Теодосије: Не дамо светиње, не дамо наше Косово и Метохију

Срна
Владика Теодосије: Не дамо светиње, не дамо наше Косово и Метохију

ПОДГОРИЦА - Не дамо светиње, не дамо наше Косово и Метохију, поручо је вечерас Његово преосвештенство епископ рашко-призренски Теодосије испред Храма Христовог Васкрсења у Подгорици пред више од 60.000 вјерника који су дошли у километарски дугим литијама из свих околних мјеста.

“Долазећи са Косова и Метохије, доносим вам благослов и молитве Стефана Дечанског који је сачувао Дечане током историје, а нарочито у новије време 1999. и 2004. године. Он никада није напустио светињу коју је подигао”, рекао је владика Теодосије.

Епископ рашко-призренски је истакао да су Свети Василије Острошки и Свети Петар Цетињнски моћни да сачувају светиње у Црној Гори.

“Ми најбоље знамо шта значе светиње за нас, неке светиње на Косову и Метохији су страдале, али су поново обновљена, а настале су и нове”, навео је владика Теодосије.

Према ријечи владике, сви који верују у обнову и васкрсење имају наду да ће Господ сачувати Цркву, светиње и вијерни народ у Црној Гори.

“Нека вам Господ да снаге да истрајете на путу његовом, јер оволико људи вечерас је Божје дело. Онај ко се узда у Бога никада се није постидео, па нећемо ни ми”, рекао је владика Теодосије.

Епископ Теодосије је прије тога предводио литију улицама Подгорице, а раније је служио и молебан Пресветој Богородици у Храму Христовог васкрсења.

Вечерас је Подгорица током молитвене литије била град који је био окружен свјетлећим прстеном којег су чинили вјерници са свјетлима са мобилних телефона њих више од 60.000.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана