Владика Теодосије: Не дамо светиње, не дамо наше Косово и Метохију

Срна
Владика Теодосије: Не дамо светиње, не дамо наше Косово и Метохију

ПОДГОРИЦА - Не дамо светиње, не дамо наше Косово и Метохију, поручо је вечерас Његово преосвештенство епископ рашко-призренски Теодосије испред Храма Христовог Васкрсења у Подгорици пред више од 60.000 вјерника који су дошли у километарски дугим литијама из свих околних мјеста.

“Долазећи са Косова и Метохије, доносим вам благослов и молитве Стефана Дечанског који је сачувао Дечане током историје, а нарочито у новије време 1999. и 2004. године. Он никада није напустио светињу коју је подигао”, рекао је владика Теодосије.

Епископ рашко-призренски је истакао да су Свети Василије Острошки и Свети Петар Цетињнски моћни да сачувају светиње у Црној Гори.

“Ми најбоље знамо шта значе светиње за нас, неке светиње на Косову и Метохији су страдале, али су поново обновљена, а настале су и нове”, навео је владика Теодосије.

Према ријечи владике, сви који верују у обнову и васкрсење имају наду да ће Господ сачувати Цркву, светиње и вијерни народ у Црној Гори.

“Нека вам Господ да снаге да истрајете на путу његовом, јер оволико људи вечерас је Божје дело. Онај ко се узда у Бога никада се није постидео, па нећемо ни ми”, рекао је владика Теодосије.

Епископ Теодосије је прије тога предводио литију улицама Подгорице, а раније је служио и молебан Пресветој Богородици у Храму Христовог васкрсења.

Вечерас је Подгорица током молитвене литије била град који је био окружен свјетлећим прстеном којег су чинили вјерници са свјетлима са мобилних телефона њих више од 60.000.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана