Vladika Teodosije: Ne damo svetinje, ne damo naše Kosovo i Metohiju

Srna
Vladika Teodosije: Ne damo svetinje, ne damo naše Kosovo i Metohiju

PODGORICA - Ne damo svetinje, ne damo naše Kosovo i Metohiju, poručo je večeras Njegovo preosveštenstvo episkop raško-prizrenski Teodosije ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici pred više od 60.000 vjernika koji su došli u kilometarski dugim litijama iz svih okolnih mjesta.

“Dolazeći sa Kosova i Metohije, donosim vam blagoslov i molitve Stefana Dečanskog koji je sačuvao Dečane tokom istorije, a naročito u novije vreme 1999. i 2004. godine. On nikada nije napustio svetinju koju je podigao”, rekao je vladika Teodosije.

Episkop raško-prizrenski je istakao da su Sveti Vasilije Ostroški i Sveti Petar Cetinjnski moćni da sačuvaju svetinje u Crnoj Gori.

“Mi najbolje znamo šta znače svetinje za nas, neke svetinje na Kosovu i Metohiji su stradale, ali su ponovo obnovljena, a nastale su i nove”, naveo je vladika Teodosije.

Prema riječi vladike, svi koji veruju u obnovu i vaskrsenje imaju nadu da će Gospod sačuvati Crkvu, svetinje i vijerni narod u Crnoj Gori.

“Neka vam Gospod da snage da istrajete na putu njegovom, jer ovoliko ljudi večeras je Božje delo. Onaj ko se uzda u Boga nikada se nije postideo, pa nećemo ni mi”, rekao je vladika Teodosije.

Episkop Teodosije je prije toga predvodio litiju ulicama Podgorice, a ranije je služio i moleban Presvetoj Bogorodici u Hramu Hristovog vaskrsenja.

Večeras je Podgorica tokom molitvene litije bila grad koji je bio okružen svjetlećim prstenom kojeg su činili vjernici sa svjetlima sa mobilnih telefona njih više od 60.000.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana