Владика Атанасије: Захвалност пљеваљским љекарима, професорима и студентима

Srna
Владика Атанасије: Захвалност пљеваљским љекарима, професорима и студентима

ПОДГОРИЦА - Његово преосвештенство владика милешевски Атанасије упутио је писмо захвалности пљеваљским професорима, љекарима и студентима који су, стајући отворено уз Српску православну цркву /СПЦ/ и свој народ, потписима потврдили богољубиви и христољубиви пут, док су истовремено због тога изложени притисцима, уцјенама и подметањима прогонитеља Цркве.

"Упркос свему томе, ваше свијетло дјело и ваша непоколебљивост јасан су доказ надмоћи наше хришћанске вјере, наде и љубави над свим овоземаљским недаћама", нагласио је владика.

Владика Атанасије је истакао да су одабрани пљеваљски професори, љекари и студенти јавно, јасно и недвосмислено стали уз своју Цркву у одбрани вјековних светиња.

"Треба да знате да ће ваша имена због тог чина бити златним словима уписана у повјесницу нашега народа. Као ваш архипастир и молитвеник пред Васкрслим Господом, дивим се вашој истрајности и храбрости", наведено је у писму захвалности владике Атанасија.

Владика Атанасије сматра да су пљеваљски професори и љекари, својом подршком Цркви, доказали да су достојни свете службе која је од Бога повјерена.

"Студенти су показали да имамо омладину којом се могу поносити не само Пљевља, већ и цијела Црна Гора. Ви сте понос и радост наше Свете Цркве", поручио је владика.

Предходних дана подршку свештенству у Никшићу су дали љекари, студенти, професори факултета, као и доктори и магистри наука. То су урадили и у Подгорици, Пљевљима, Беранама, Бијелом Пољу, Будви, Бару и Херцег Новом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана