Vladika Atanasije: Zahvalnost pljevaljskim ljekarima, profesorima i studentima

Srna
Vladika Atanasije: Zahvalnost pljevaljskim ljekarima, profesorima i studentima

PODGORICA - Njegovo preosveštenstvo vladika mileševski Atanasije uputio je pismo zahvalnosti pljevaljskim profesorima, ljekarima i studentima koji su, stajući otvoreno uz Srpsku pravoslavnu crkvu /SPC/ i svoj narod, potpisima potvrdili bogoljubivi i hristoljubivi put, dok su istovremeno zbog toga izloženi pritiscima, ucjenama i podmetanjima progonitelja Crkve.

"Uprkos svemu tome, vaše svijetlo djelo i vaša nepokolebljivost jasan su dokaz nadmoći naše hrišćanske vjere, nade i ljubavi nad svim ovozemaljskim nedaćama", naglasio je vladika.

Vladika Atanasije je istakao da su odabrani pljevaljski profesori, ljekari i studenti javno, jasno i nedvosmisleno stali uz svoju Crkvu u odbrani vjekovnih svetinja.

"Treba da znate da će vaša imena zbog tog čina biti zlatnim slovima upisana u povjesnicu našega naroda. Kao vaš arhipastir i molitvenik pred Vaskrslim Gospodom, divim se vašoj istrajnosti i hrabrosti", navedeno je u pismu zahvalnosti vladike Atanasija.

Vladika Atanasije smatra da su pljevaljski profesori i ljekari, svojom podrškom Crkvi, dokazali da su dostojni svete službe koja je od Boga povjerena.

"Studenti su pokazali da imamo omladinu kojom se mogu ponositi ne samo Pljevlja, već i cijela Crna Gora. Vi ste ponos i radost naše Svete Crkve", poručio je vladika.

Predhodnih dana podršku sveštenstvu u Nikšiću su dali ljekari, studenti, profesori fakulteta, kao i doktori i magistri nauka. To su uradili i u Podgorici, Pljevljima, Beranama, Bijelom Polju, Budvi, Baru i Herceg Novom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana