Владика Атанасије: Одборници да гласају да дан општине Пјевља буде Света Петка

Srna
Foto: Rtrs

ПОДГОРИЦА- Његово преосвештенство епископ милешевски Атанасије позвао је одборнике Скупштине општине Пљевља да сутра подрже измјене Статута и даном општине прогласе 27. октобар, када се прославља Света Петка.

"Као ваш молитвеник пред живим Богом позивам вас да својим гласом подржите да се Света Петка и званично прогласи за Дан општине. Гласајући за истински и историјски утемељен Дан општине, гласаћете за слободу, јер су Пљевља, нимало случајно, баш на дан када се празнује Света Петка, два пута ослобађана од ропства, и то 1912. од турског и 1918. од аустријског", поручио је владика Атанасије /Ракита/.

Епископ у саопштењу подсјећа да су славни преци Пљевљака у знак сјећања на овај свети дан када је ову општину обасјало златно сунце слободе, саградили спомен-храм посвећен управо Светој Петки.

"И вама је данас дата од Бога прилика да се својим гласом уградите у вјечност. Искористе ту прилику", наводи владика Атанасије и додаје да ће гласањем одборници подићи руке за ослобођење од остатака безбожног комунистичког наслеђа, оличеног у досадашњем Дану општине.

Он истиче да би се у одлуци да промијене дан општине видјела једнакост свих људи пред Богом, насупрот марксистичкој декларативној социјалној једнакости, која кулминира у стварању безличног пролетеријата.

"Славимо слободу и живот, а прије свега и изнад свега онога који нам је даровао и слободу и живот, а насупрот уравниловци и једноумљу једнопартијског система. Славимо мудрост осликану животом Свете Петке, а славећи мудрост, славимо Бога, а са Богом нам је будућност", навео је владика Атанасије.

За сутра је заказана сједница Скупштине општине Пљевља на којој ће прва тачка дневног реда бити везана за доношење одлуке о промјени Статута, како би се 27. октобар, дан када се празнује Света Петка, установио као нови дан општине. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана